:: Turun Baletin Forum ::

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Turun Baletin toimintoja järjestellään tällä forumilla. Yhdistyksen jäsenillä on laajemmat oikeudet moneen alueeseen, mm. informaatioon vain jäsenille tarkoitetuista tapahtumista sekä eduista. Lue lisää jäseneksi liittymisestä sivuiltamme https://turunbaletti.fi/ ja ongelmatilanteissa ota yhteyttä sihteeri@turunbaletti.fi.

Kirjoittaja Aihe: Kysymyksiä sairausluokituksiin liittyen  (Luettu 1676 kertaa)

Bossman

 • vanha kaljapummi
 • Turun Baletin jäsen
 • **
 • Viestejä: 1167
 • Runkensteinin riiviö
Kysymyksiä sairausluokituksiin liittyen
« : 19.09.10 - klo:06:13 »

SETA ja Sexpo-säätiö pyrkivät poistamaan Suomessa käytössä olevasta ICD-sairausluokituksesta seuraavat kohdat:

Transvestismi (F64.1 ja F65.1)
Sadomasokismi (F65.5)
Fetisismi (F65.0)

THL:lle annettavaa lausuntoa varten tarvitsemme kertomuksia siitä, miten sairausluokitusta ja/tai sairausleimaa on käytetty sadomasokisteja, fetisistejä tai transvestiittejä vastaan esim. viranomaisten kanssa asioidessa, oikeudessa tai työelämässä.

Pyydän tällaista syrjintää kokeneita kirjoittamaan tapauksestaan mahdollisimman tiiviisti ja ytimekkäästi (nimellä tai nimettömästi) ja lähettämään kertomuksensa SETA:n Maarit Huuskalle osoitteeseen: Maarit.Huuska@seta.fi


Luokituksen muutos pyritään tekemään vielä tämän vuoden puolella, joten toivon mahdollisimman pikaisia vastauksia.

Järjestöjen edustajat, voisitteko lähettää tämän viestin eteenpäin jäsenistöllenne? Tätä viestiä saa levittää vapaasti eteenpäin.


Ystävällisin terveisin

Tommi Paalanen
Sexpo-säätiön puheenjohtaja
Kirjattu

Pitkä-Jussi

 • Vieras
Vs: Kysymyksiä sairausluokituksiin liittyen
« Vastaus #1 : 19.09.10 - klo:10:32 »

Jaha!  :o
F64.1  F65.1 Transsut. Minulla on hyvä ystävä joka osti pihalleen DC-9 ohjaamon ja sinne lentosimulaattorin ja itselleen PanAm-lentoyhtiön lentoemännän uniformun, jossa mielellään tarjoilee drinkkejä ystävilleen. Minulla ei ole mitään sitä vastaan jos mies haluaa pukeutua naiseksi. Olemme ystäviä, meitä yhdistää retkeily ja ystävyys USA:n erämaihin. Ystävääni ei kerran kuitenkaan päästetty Forteen koska oli kuulemma transsu...
F65.5. SM. Ei ole ollut syrjintää. Tosin isännöitsijä viime talvena valitti "öisistä huudoista, hakkauksesta, koiran ulvonnasta jne" johon vastasin kauniin kirjeen. Kuitenkin muutimme omaan kotiin Hirvensaloon, jossa on "avarammat läänit". Meillä kun on koira joka alkaa aina ulvomaan kun raipat otetaan esille. Tosin ei meillä koiria hakata...
F65.0 Fetisismi onkin jo jännittävä asia. Minusta on ihanaa nuolla naisen jalkoja. Toisaalta herää kysymys fetismin laajuudesta? Kirkkojen alttaritaulut, ikonit, intiaanien toteemipaalut jne. Sairausluokituksessa siis? 
Kirjattu

Dora

 • Turun Baletin jäsen
 • **
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 2021
Vs: Kysymyksiä sairausluokituksiin liittyen
« Vastaus #2 : 21.09.10 - klo:21:45 »

Pitkä-Jussi,

Tommin laittaman viestin sisältö ja tarve oli mielestäni hyvin selkeä ja siinä pyydettiin:

"kertomuksia siitä, miten sairausluokitusta ja/tai sairausleimaa on käytetty sadomasokisteja, fetisistejä tai transvestiittejä vastaan"

Kommenttisi eivät kuuluneet tähän asiaan eivätkä tälle forumille.

Syrjintää kokeneitä pyydettiin lähettämään tekstiä tiettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Jossain kohtaa olet ilmeisesti ymmärtänyt väärin tämän viestin, joten ajattelin poimia siitä olennaisimmat asiat tähän suurempien väärinkäsitysten välttämiseksi.

Terveisin, Dora
Kirjattu
"You don't have to love me, you don't even have to like me, but you will respect me."

Pitkä-Jussi

 • Vieras
Vs: Kysymyksiä sairausluokituksiin liittyen
« Vastaus #3 : 22.09.10 - klo:22:25 »

Sori!!
En tarkoittanut loukata enkä häiriköidä tai ehkä en ymmärtänyt. Luulin että "forum" tarkoittaa yleistä keskustelupalstaa? Minua vain järkyttii se uutinen että k.o. asiat ovat sairasluokituksessa. En tiennyt! Jos näin on niin pitäisi kuulua terveydenhuollon ja Kelan etuuksien piiriin? Voiko kukaan kertoa onko joku joskus saanut terapiaa tai kuntoutustukea?
Olen melko uusi asukas täällä Turussa mutta mielestäni ne ihmiset jotka perustivat Turun Baletin ovat tehneet kulttuuriteon!
Kirjattu

Dora

 • Turun Baletin jäsen
 • **
 • Sukupuoli: Nainen
 • Viestejä: 2021
Vs: Kysymyksiä sairausluokituksiin liittyen
« Vastaus #4 : 23.09.10 - klo:17:44 »

Asia selvä.

Forum on yleinen keskustelupalsta, mutta meillä on myös näitä erinäisiä osastoja täällä, jossa juttelemme milloin mistäkin aiheesta. Osiot ja  niiden aiheissa pysyminen auttavat seuraamaan keskustelua ja osallistumaan haluamiinsa keskusteluihin.

Hyvä, että sait uutta tietoa forumin kautta ja arvostat Turun Balettia. =)

D
Kirjattu
"You don't have to love me, you don't even have to like me, but you will respect me."